jeanettewesterlund.blogg.se

Här kommer ni att få ta del av mitt fotointresse!

Trysilkaka

Kategori: Foto MAT

Bjuder på ett recept så här en fredagseftermiddag!

Fjällenkaka (långpanna)


Fjällenkaka är vår familjs namn på denna goda och söta kaka. Sedan jag var liten har våran familj åkt till fjällen nästan varje år, och kakan lika så!


4 ägg
5 dl socker
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
175 g smält margarin

Kokosglasyr
75 g smält margarin
2 dl strösocker
1½ dl grädde
1 dl sirap
1 påse kokos


Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke. Vänd ner i äggsmeten tillsammans med smält smör. Häll i smord bröad långpanna. Grädda kakan i 200 grader mitt i ugnen i ca 12-15 minuter . Förbered kokosglasyren medans kakan är i ugnen. Blanda alla ingredienserna i en kastrull till glasyren och sjud i 5 minuter. Ta ut kakan och bred över glasyren och grädda ytterligare i 10 minuter. Skär kakan när den är kall.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: